Petri Lagus Tiedon vapauden puolesta Sananvapaus, myrkyttömyys ja immateriaalioikeudet. Kuka omistaa tyhjyyden?

Kannabista, parkkisakkoja ja karhukirjeitä. Tappiollista toimintaa verorahoilla.

  • Laillista myrkkyä jota lapsetkin käyttävät vanhempiensa suostumuksella
    Laillista myrkkyä jota lapsetkin käyttävät vanhempiensa suostumuksella

Oikeusjärjestelmäämme rasittaa pienet huumausainerikkomukset ja perintäautomaatit. Maksamme valtavia summia poliisien kukkapurkkipartioille ja karhukirjeitä tehtaileville yksityisille perintätoimistoille. Viranomaisten resursseja ei saa tuhlata ja siinä ohessa kyykyttää tavallista kansaa joka yrittää pärjätä arjen kasvavista vaatimuksista.

 

1. Huumausainerikos...  A on laittomasti valmistanut huumausainetta kasvattamalla 14 Cannabis Sativa kasvia käyttääkseen kasvista saatavia osia huumausaineena. A on laittomasti käyttänyt noin 15 grammaa marihuanaa ja hasista yhdessä ystäviensä kanssa.

 

Rangaistusseuraamukset 60 päiväsakkoa a 6 € = 360 € Rangaistusta lievennetty.

Kun  sakkoa verrataan kaikkiin aiheutuneisiin kustannuksiin, niin kallista on kukkapurkkimetsästys kun siihen lisätään kaikki harharetket ja kotihortonomien kukkapurkkien laittomat haltuunotot, jotka oikeuden määräyksestä on jouduttu lopulta palauttamaan.

 

Näillä näkymin pienimuotoisen kotikasvatuksen omaan epäkaupalliseen käyttöön salliminen vähentäisi yhteiskunnan velkataakkaa ja loisi yhtyeiskuntarauhaa. Jokainen kukkapurkkituomio aiheuttaa huimasti kallista viranomaistyötä ja syö resursseja tärkeiltä asioilta kuten järjestäytyneen rikollisuuden vastaiselta työltä ja harmaantalouden rahavirtojen ohjaamiselta valtion kassaan.

 

Oma lukunsa on sitten viljelijän näkökulma kasvin viljelyssä ja jalostuksessa lääkkeeksi, kuiduksi, öljyksi tai vaikka energiaksi. Malliksi otan Timo Haaran tapauksen vaikka muitakin viljelmiä maastamme lötyy, jotka logiikan vastaisesti viranomaiset jättävät rauhaan.

 

Muita kannabislinkkejä...

Kannabis lääkekäytössä

Kannabis pelasti 2,5-vuotiaan poikani

Kannabis auttaa syöpäpotilaita

Kotoisa kannabis

 

Kun sitten tutkailemme alkoholia, joka on nimikkeellä päihde ja sen moninaisia seuralaisia sekakäytössä, kuten mielialalääkket, joita puoliksi pakotettuna popsii jo viidennes kansasta, ei voi kuin ihmetellä logiikan puutetta ja resurssien tuhlausta suhteessa hyödylliseen ja jopa päihteenä harmittomaan kasviin.


Malliksi otin hallituksen esityksen Eduskunnalle laeiksi rikoslain 23 luvun, tieliikennelain 76 §:n ja liikennevakuutuslain 7 ja 20 §:n muuttamisesta

 

2. Suomalainen päihteiden käyttäjä on yleensä alkoholinkäyttäjä tai sekakäyttäjä, joka käyttää alkoholin ohella liikenteelle haitallista lääkeainetta (tavallisimmin unilääkkeitä tai rauhoittavia) tai alkoholia ja huumausainetta. Myös useamman huumeen samanaikainen käyttö on yleistä."

 

 

Liikelaitosten ja kuntasektorin laskutus automaatit

 

Olen henkilökohtaisesti hiljattain saanut 2 virheellistä laskua joista olen valittanut laskun lähettäjälle, mutta heidän laskutusosastonsa ovat täysin erillään asiakaspalvelusta ja karhut lähtevät automaatteina perintään ja käräjäoikeuteen, joissa niihin vielä pelotteeksi lisätään huimasti kuluja. 100€ laskuun tulee äkkiä 1000€ lisää.

 

Jos asiakas ei oivalla antaa ajoissa vastinetta lankeaa laskut perintään, vaikka olisivatkin virheellisiä ja oikeuskulut kuuluisi laskuttajan maksettavaksi. Onneksi kyseisissä tapauksissa kohteena olin minä joka tiesin oikeuteni ja laskujen virheellisyyden.

 

Näin perijälle tuli moninkertaiset laskut omasta kohtuuttomasta toiminnastaan, mutta toinen näistäkin oli kaupungin omistama liikelaitos ja kulut lankeavat lopuksi kuntalaisten maksettavaksi.


Kuinkahan toimii joku vanhus joka saa uhkakirjeen käräjäoikeudelta? No hakee rahat vaikka hautakassasta ettei joudu vankilaan tai menetä mainettaan rikollisena.

 

Parkkikiista yksityisten sakotusoikeudesta on myös hyvä esimerkki huonosta hallinnosta, missä kaikki pakoilee vastuuta ja viranomaistoimintaa ulkoistetaan yksityisille yhtiöille.

Kun kuuntelin asianajajan kommenttia, että tässä pitäisi ryhmän kansalaisia tehdä yhdessä lakitupajuttu, että vosivt siten jakaa kustanukset oieustoimista.

 

Siis asianajat joiden ainoa menetys olisi aika tehdessään jotain itse, neuvovat tavallisia kansalaisia tuhlaamaan rahojaan toimiattoman oikeusjärjestelmän korjaamiseksi kun eduskunta, kuluttaja-asiamies, oikeuslaitos ja juristit eivät itse osaa. Juupa juu.


YLE...

 

"Perustuslakivaliokunta tyrmäsi lakiesityksen siksi, että se oli perustuslain vastainen."

 

"Asianajajaliiton pääsihteeri Markku Ylönen kummastelee Kuluttajaviraston kuurupiiloa ja vaatii kuluttaja-asiamies Wilskalta virkamiesryhtiä."

 

Katseet ovat kääntyneet kuluttaja-asiamiehen konttoriin. Kuluttaja-asiamies Marita Wilska kuitenkin kieltäytyy haastatteluista. Hän viestittää sanomansa vain Kuluttajaviraston nettisivujen kolme riviä pitkällä tiedotteella:

"Yksityistä pysäköinninvalvontaa koskevan lakiesityksen kaaduttua valvonnan oikeudellinen asema on poikkeuksellisen epäselvä. Siksi kuluttajille ei voida tällä hetkellä antaa ohjeita siitä, pitääkö yksityisen yhtiön määräämä valvontamaksu maksaa vai ei."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat